12 tips for økt brannsikkerhet

En av de verste tingene vi mennesker kan bli utsatt for er brann. En brann får ofte katastrofale følger, derfor må vi redusere risikoen maksimalt. Her er 12 tips for å øke brannsikkerheten i et av de viktigste stedene i verden, nemlig hjemmet: 

 

forort RGB colours

 

 1. Monter røykvarslere i alle rom (som er seriekoblet). Ikke glem soverom for barn/ungdom som i dagens samfunn har høy brannbelastning på grunn av elektroniske «duppeditter» som mobiltelefon med tilhørende lader, TV, TV-spill, musikkanlegg med tilhørende skjøteledninger og padder. En ulmebrann i soverom uten deteksjon, samt lukket dør, kan få fatale følger.

 2. Det anbefales å bruke optiske røykvarslere (hurtig deteksjon av ulmebrann).

 3. Røykvarslere bør skiftes ut etter 10 års drift.

 4. Pulverslokkeren bør snues på hodet og holdes mot øret i 5 til 10 sek. Da skal man kunne høre/føle at pulveret er løst/flyktig. Gjør dette 3-4 ganger i året. 

 5. Gjennomfør  en brannøvelse med alle i hjemmet – tren på evakuering og bestem hvor møteplassen er. Barn er som regel motiverte til dette og deltar med stor entusiasme.

 6. Test en røykvarsler i måneden – test roterende fra måned til måned. Bruk gjerne en testpinne/testspray istedenfor testknappen.

 7. Bytt batteri i alle røykvarslere en gang i året. Gjør det til en vane å bytte batteri på Røykvarslerdagen 1. desember. Hjelp også eldre du kjenner med å bytte batteri denne dagen. Ved batteriskifte bør du også rengjøre røykvarsleren - bruk den lille kosten på støvsugeren.

 8. Det anbefales å montere en komfyrvakt.

 9. Har du «vært på byen» og planlegger å lage deg nattmat når du kommer hjem – ikke gjør det – kjøp deg en kebab i stedet for.

 10. Delta på «Åpen dag» hos ditt lokale brannvesen. Her kan du lære å bruke slukkemidler, samt få mange gode tips og råd fra fagfolk.

 11. Brødristere, kaffetraktere, vaffeljern, eggkokere, vannkokere, hårfønere etc. har en innebygget termostat som kan svikte. Når termostaten svikter kan apparatet selvantenne. Trekk derfor alltid ut kontakten når disse apparatene ikke er i bruk.

 12. Ikke la vaskemaskin eller tørketrommel være aktive uten at du er tilstede og våken.

I AddSecure hjelper vi deg å sikre dine verdier, her kan du lese mer om vår løsning for overføring av brannalarm. 

Har du noen spørsmål eller ønsker mer informasjon? Send oss gjerne en melding.

brannsikkerhet

Arild Roel, Løsningsansvarlig brann

Av Arild Roel, Løsningsansvarlig brann

Arild har over 40 års erfaring fra sikkerhetsbransjen. Han er ansvarlig for AddSecures tjenester innenfor brannalarm og har et brennende engasjement for å gjøre samfunnet tryggere med sikre kommunikasjonsløsninger.
false