Case: Slik bruker SECITS Sweden AddSecures løsning til kameraovervåkning

Av Henrik Hjelte, Produktsjef IoT, 08.11.17 |

Del:

SECITS Sweden AB, leverandør av neste generasjons IP-baserte sikkerhetsløsninger, benytter seg av AddSecure Link til kameraovervåkningen. Magnus Carlsson, ansvarlig for Region Vest, forklarer hvordan.

Screenshot 2017-10-18 07.50.34.png

– Vi er et av Sveriges største kameraovervåkningsforetak, så vi har behov for mange ulikemåter å koble kamera sammen på. Vi jobber med sikkerhetssystem, og må holde en så høykvalitet på oppkoblingen som mulig, forklarer Carlsson.

– Vi tar sikkerheten på alvor hos oss, da disse bildene ikke må komme på avveie. 
Magnus Carlsson, SECITS Sweden AB

Fokus på sikkerhet

Carlsson sverger til fibernett der det er tilgjengelig, som på kjøpesentre, men dette er ikke alltid en mulighet. SECITS Sweden bruker AddSecure Link ved hjelp av mobilnettet i de tilfellene der det kreves en mer selvforsynt løsning.

– Vi bruker AddSecure Link til å koble opp det vi kaller aktiv kameraovervåkning. Aktiv kameraovervåking betyr at kameraene overvåkes fra et alarmsenter der operatøren aktivt setter i gang tiltak ved en hendelse. For eksempel tilkalles vektere, brannvesenet, kontaktperson eller man foretar et høytalerutrop, altså gir beskjed over installert høyttaler at vedkommende må fjerne seg fra siten. Her gir AddSecure Link oss en sikker og bra kobling, forteller Carlsson. 

LES MER: 3 sikkerhetstrusler AddSecure beskytter deg mot

 

Bodycam på vektere

Bodycamera er et mye anvendt bruksområde for aktiv kameraovervåkning, spesielt i sikkerhetsbransjen på vektere. Her bærer man kameraet på kroppen samtidig som man forflytter seg. AddSecure Link sørger i disse tilfellene for at oppkoblingen hele tiden har kontakt med datasenteret som mottar bildene, som overvåkes av sikkerhetsselskapets personal.

– Det er mange som har behov for vektere på fotballkamper eller andre arrangementer, og iog med at vektere beveger seg konstant, er vi her nødt til å ta i bruk mobile enheter, sier Carlsson.

 

Byggeplass

building-construction-concept-illustration-vector-id590590908.jpg

Et annet mye anvendt bruksområde som Carlsson trekker frem er en byggeplass, der mange entreprenører ønsker å kontinuerlig overvåke gangen i byggingen.

– Her endrer bygningen seg konstant fra dag til dag, og det er også ofte behov for å flyttekameraet rundt. Siten er ofte uten fast fibernett, slik at en slik oppkobling blir umulig.

 

I naturen

Har du et område utenfor storbyen som skal overvåkes, er man også avhengig av en type løsning som AddSecure Link. Dette kan være på landsbygda eller overvåkning av kontrollposter koblet opp mot mobilnettet. Så lenge det er mobildekning, kan overvåkningen skje gjennom AddSecures løsning.

– På en aktiv site – altså en plass som skal overvåkes men uten tilgang på fibernett eller faste datanett – finnes det kamera som i disse tilfellene må kobles opp mot en router med AddSecures SIM-kort. Slik kobles dette sammen med våre datasentre, som igjen kobles sammen med en alarmsentral som overvåker kameraene.

– SECITS har en stor datahall i Norrland i Sverige, og fra den kobler vi opp via VPN-tilkobling og får dataen fra kameraene inn i våre datasentre.

 

Fornøyde med oppkoblingen

Selv om det å bruke et trådløst nettverk eller fibernett er sikkert, finnes det ikke alle steder – altså må oppkoblingen skje via 4G-mobilnettet. Dette er et usikret nett, men ved bruk av AddSecure Link blir nettverksforbindelsen sikret.

– Vi tar sikkerheten på alvor hos oss, da disse bildene ikke må komme på avveie, sier Carlsson og forklarer hvorfor de ellers valgte AddSecure Link:

– Hovedårsaken til at vi benytter AddSecure Link er muligheten det gir til mobilitet. I tillegg er det helt enkelt høy hastighet i AddSecure Link, og oppkoblingskvaliteten er svært god, sier Carlsson og forklarer at dette fremdeles er en del av problematikken i hans bransje.

– Problematikken her ligger i datamengden. Det finnes alltid begrensninger på datamengden. Det finnes konkurrenter her i Sverige som har flat-rate-abonnement, som betyr at man betaler en fast pris med ubegrenset datamengde. Ulempen med disse løsningene er at opplastningshastigheten – altså upload –  er så lav.

– AddSecure har en veldig god upload-kvalitet og hastighet på AddSecure Link.

 

bli-kontaktet-for-møte

AddSecure Link

Henrik Hjelte, Produktsjef IoT

Av Henrik Hjelte, Produktsjef IoT

Henrik har 10 års erfaring med sikkerhet og sikker kommunikasjon fra Stanley Security og AddSecure. Han er ansvarlig for AddSecure Link, en sikker plattform for IOT-kommunikasjon. Henrik jobber for å forbedre sikkerheten i IOT, og for å sikre at alle enheter kommunisere med hverandre på en trygg måte.
false