Hva er smart IoT-sikkerhet?

Av Henrik Hjelte, Produktsjef IoT, 24.11.17 |

Del:

Smarte byer krever smart IoT-sikkerhet. Mangelen på veldefinerte sikkerhetsstandarder og -reguleringer kan gjøre implementering av smartby-teknologi til overveldende utfordringer.

smart IoT.sikkerhet_addsecure.png

For å få overtaket på truslene mot tilkoblede enheter, må IoT-sikkerheten bli smartere.

Så hva er smart IoT-sikkerhet, og hvordan beskytter vi de smarte byene våre?

 

Begrens mulige angrepsflater 

hacker ikoner_selection 3 oversikt.pnghacker ikoner_selection 2 hacker.png

Sikkerhet er alltid svakest i sømmene: eksempelvis i grensesnittet mellom en enhet og kommunikasjonen inn til den, mellom avsender og mottaker og mellom administrator og bruker.

Hackere angriper disse sømmene, som er svakeste ledd. Derfor bør du ikke slippe et stort antall leverandører, grensesnitt og administratorer inn i sikkerhetsløsningen din.

LES MER: Slik får du kontroll på enhetene dine med Link Manager

 

Kontroller dataen din

Link secure- selection 2 sikkerhet.png

«Vel,» sier du kanskje. «Informasjonen sendt fra temperaturenhetene mine er ikke akkurat hemmelig.» Greit nok, men hva om noen endrer dataen din? Eller stopper strømmen fullstendig? Hva gjør du da?

LES OGSÅ: 5 IoT-løsninger som gikk galt – og hvorfor

Krypter, autentiser og kontroller kommunikasjonen og adgangskanalene. Sterk kryptografi som beskytter mot avlytting, avbrytelser og endringer bør være en naturlig del av enhver kommunikasjonsløsning.

Smart IoT-sikkerhet må bruke sterke autentiseringsmekanismer som innlogging i flere stadier, tidsbegrensede éngangspassord, solid adgangskontroll og muligheten til å øyeblikkelig tilbakekalle noens innlogging dersom for eksempel et nettbrett skulle bli stjålet.

 

Introduser advarselsalgoritmer

hacker ikoner_selection 4 error.pngPictogram_screenshot.png

Det er enkelt å oppdage når en enhet har sluttet å kommunisere: du mottar ikke lenger data. Men når dataen endres, eller enheten fortsetter å kommunisere som før men samtidig har blitt bedt om å gjøre noe annet – som å ta del i et DDoS-angrep – er ikke tegnene like tydelige.

LES OGSÅ: Er bygningen din utsatt for hacking?

Ved å introdusere kognitive dataanalyseverktøy til en datastrøm blir det mulig å oppdage avvik i overføringene. Hvis en enhet plutselig sender enorme datamengder, har for små datamengder, eller oppfører seg på noen måte annerledes enn vanlig, kan dataanalyse varsle administratorer om at noe må gjøres.

Smart IoT-sikkerhet handler om å forhindre manipulasjon og tyveri av data. Det handler om å vite hvem som har tilgang, og hva enhetene gjør til enhver tid.

Å sette opp vaktbikkjer til å oppdage og motvirke avvik for å oppdage trusler tidlig, ved kjernen, er essensielt, samt og å være forberedt på å handle raskt, skalere raskt, og vokse raskt.

New Call-to-action 

IoT-sikkerhet

Henrik Hjelte, Produktsjef IoT

Av Henrik Hjelte, Produktsjef IoT

Henrik har 10 års erfaring med sikkerhet og sikker kommunikasjon fra Stanley Security og AddSecure. Han er ansvarlig for AddSecure Link, en sikker plattform for IOT-kommunikasjon. Henrik jobber for å forbedre sikkerheten i IOT, og for å sikre at alle enheter kommunisere med hverandre på en trygg måte.
false