Smarte kommunikasjonsløsninger beskytter det som ikke kan beskytte seg selv

Av Henrik Hjelte, Produktsjef IoT, 07.12.17 |

Del:

Internet of Things har potensialet til å gjøre livene våre enklere. Vi har nå muligheten til å, kontinuerlig og i sanntid, ha ressurser og informasjon direkte tilgjengelig. Uten å overdrive er dette også en kilde til store trusler. 

internet-of-things-design-concept-with-icons-vector-id693637286.jpg

I fortiden var hackere begrenset til å angripe datamaskiner enten hjemme eller på kontorer, men med det fantastiske antallet gjenstander som nå rutinemessig kobles til internett, åpner det seg helt nye muligheter for dem som har ondere hensikter med IoT.

LES OGSÅ: Slik får du kontroll på enhetene dine med Link Manager

 

Fremtiden er avhengig av å avverge angrep

Det finnes en mengde aktuelle eksempler på IoT-enheter som har blitt brukt til negative formål, med DDoS-angrepet mot Dyn – en stor DNS-leverandør – som et av de verste.

I Dyn-angrepet klarte hackere å få kontroll over tusenvis av kameraer og PVR-er. Disse brukte de til å simultant og øyeblikkelig rette et massivt DDoS-angrep mot en rekke berømte nettsider som Twitter, Netflix, Spotify, PayPal og Amazon.

LES OGSÅ: 5 IoT-løsninger som gikk galt – og hvorfor

Fremtiden til IoT er avhengig av evnen vår til å forhindre at slike angrep blir mulige, eller i verste fall å kunne begrense konsekvensene av dem.

De fleste tilkoblede enheter har dessverre ikke de nødvendige ressursene til å gjøre dem trygge, men er avhengige av at kommunikasjonsløsningen tar seg av sikkerheten. Så hvordan beskytter vi det som ikke kan beskytte seg selv?

En stille og sikker lagune

Hva om vi kan skape en stille lagune der enheter kan kommunisere fritt, adskilt fra stormen som raser ellers på internett?

Ved å plassere IoT-sikkerheten i kommunikasjonslaget, beskytter vi de utsatte endene. Vi skaper et trygt miljø der enhetene kan kommunisere uten å risikere forstyrrelser fra utsiden.

Link secure-connection tjansteflode vers 2.png

Ved å bruke denne tilnærmingen til sikkerhet, kan kommunikasjonen bidra med løsninger som gir høy ytelse, samtidig som de er motstandsdyktige, skalerbare, og har høy tilgjengelighet.

LES OGSÅ: Case: Slik bruker SECITS Sweden AddSecures løsning til kameraovervåkning

 

Sikkerhet må integreres i kjernen

Det er også imperativt at kommunikasjonsleverandører samarbeider tett med viktige aktører i sikkerhetsbransjen, så vel som innenfor IoT-økosystemet.

Leverandører som tilbyr kommunikasjon og sikkerhet for IoT trenger også å bli smartere. Smarte verktøy for kognitiv analyse av datastrømmer (altså strømmene, ikke selve dataen) er nødt til å inkorporeres.

LES OGSÅ: Derfor er sikkerhet ekstremt viktig i IoT

Det som pleide å være forbeholdt science fiction har delvis blitt til virkelighet. Vi er alle sammenkoblet, deler informasjon, og automatiserer oppgaver. Men ny teknologi kommer alltid med nye, og svært reelle, sikkerhetstrusler. IoT-sikkerhet er nødt til å gå fra å være en ettertanke – noe du legger til en gjenstand – til noe som er integrert i selve kjernen av den; en naturlig del av løsningen din.

Sørg for å blokkere trusler fra å få tilgang på enhetene dine. Ikke la dem ligge sårbare på internett; skap roen, og pust ut.

New Call-to-action

AddSecure Link IoT-sikkerhet

Henrik Hjelte, Produktsjef IoT

Av Henrik Hjelte, Produktsjef IoT

Henrik har 10 års erfaring med sikkerhet og sikker kommunikasjon fra Stanley Security og AddSecure. Han er ansvarlig for AddSecure Link, en sikker plattform for IOT-kommunikasjon. Henrik jobber for å forbedre sikkerheten i IOT, og for å sikre at alle enheter kommunisere med hverandre på en trygg måte.
false
iot_sikkerhet_addsecure