Smartere byer krever også smartere sikkerhet

Av Henrik Hjelte, Produktsjef IoT, 30.11.17 |

Del:

Smarte byer – vi har alle hørt om dem. Fremtiden. Intelligens i hvert hjørne. Men: smarte byer krever smart sikkerhet.

smarte byer_AddSecure.png

Vi i AddSecure leverer løsninger som sikrer kommunikasjonen mellom virtuelle enheter. Les mer på vår nettside: https://www.addsecure.no/ 

Sammenkoblede enheter gir endeløse muligheter, men uten smart sikkerhetbetyr det dessverre også endeløse risikoer. Å bygge et nettverk av sammenkoblede enheter uten å ta sikkerheten i betraktning vil skape store utfordringer.

LES OGSÅ: Menneskelige feil er den største trusselen mot IoT-sikkerhet

Krav: IoT-sikkerhet

Vi bygger smarte byer for å møte behovene til innbyggerne, men vi har allerede sett hva som skjer når smarte løsninger angripes. Hacking pleide å bety at noen brøt seg inn på datamaskinen din og stjal filene dine. I dag, med våre nett-tilkoblede kameraer, TVer, infotavler og trafikklys finnes det utallige inngangsporter hackere kan utnytte.

internet of things_cut.png
Smarte byer: Fra trafikklys, reklameplakater, selvkjørende biler og busstabeller, til kameraovervåkning, strømnett og vannforsyning. Hvis du ikke sikrer IoT-løsningene dine gir det hackere fri mulighet til å gjøre som de vil. 

LES OGSÅ: 5 IoT-løsninger som gikk galt – og hvorfor

Så hva kan vi gjøre for å unngå eller minske risikoene som følger med denne utviklingen? Hvordan kan vi høste fordelene ved denne fantastiske nye teknologien, men samtidig minimere farene?

Tiden å implementere er nå

Noen gode råd:

  • Vær klar over at enhver enhet tilgjengelig på internett vil bli utsatt for en eller annen form for sondering med formål om å hacke den, bare minutter etter at den først går på nett.
  • IoT (Internet of Things) er fantastisk – men vil du virkelig at TVen, babymonitoren eller pacemakeren din skal ligge åpent ute på nett?
  • Separer enhetene dine fra internett. Hvorfor skal noen andre enn deg vite at de finnes online?
  • Kompleksitet er sikkerhetens største fiende. Ikke gjør ting vanskeligere enn de trenger å være. Smartsikkerhet er sikkerhet som er lett tilgjengelig og enkel å benytte seg av.

Du trenger ikke noen avansert grad for å kunne bruke avansert sikkerhet. Vi kan ikke tillate smarte byer å bli smarte hackernettverk.

Smarte byer fortjener smart sikkerhet, og tidspunktet for å begynne er nå.

New Call-to-action

IoT-sikkerhet smarte byer

Henrik Hjelte, Produktsjef IoT

Av Henrik Hjelte, Produktsjef IoT

Henrik har 10 års erfaring med sikkerhet og sikker kommunikasjon fra Stanley Security og AddSecure. Han er ansvarlig for AddSecure Link, en sikker plattform for IOT-kommunikasjon. Henrik jobber for å forbedre sikkerheten i IOT, og for å sikre at alle enheter kommunisere med hverandre på en trygg måte.
false
iot sikkerhet_addsecure